• Головна
  • Дві жительки Одеської області вирощували на городах снодійний мак
16:03, Сьогодні

Дві жительки Одеської області вирощували на городах снодійний мак

Дві жительки Одеської області вирощували на городах снодійний мак

Дві пані 62-х та 65-ти років із Затишанської та Великомихайлівської громад Роздільнянського району влітку на городах вирощували снодійний мак.

Про це повідомили у поліції.

Працівники територіальних відділень поліції, викривши правопорушниць, провели санкціоновані обшуки за місцями їхнього мешкання та вилучили з присадибних ділянок в одної 301, а в другої 574 кущі наркотиковмісних рослин. Жінки пояснили, що їм вони потрібні були для особистих потреб.

Рослини поліцейські скерували на експертизу і підтвердили їх належність до таких, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається для промислових цілей.

На підставі зібраних доказів слідчі висунули фігуранткам обвинувачення у незаконному вирощуванні снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот та від п'ятисот і більше рослин, що передбачено ч.ч. 1 та 2 ст. 310 Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти були скеровані до суду. Матеріали щодо 62-річної жительки Затишанської громади суд вже розглянув і визнав її винною. Правопорушниці призначено покарання у вигляді пробаційного нагляду строком на три роки. На неї покладені обов’язки періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну свого місця проживання. Також суд вирішив долю речових доказів, постановивши мак знищити. Матеріали щодо 65-річної жительки Великомихайлівської громади ще на розгляді.

Досудові розслідування проводилися слідчими під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #мак
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...