• Головна
  • На Одещині ув’язнений виманив 20 тисяч гривень за неіснуючу автівку – йому загрожує ще три роки тюрми
12:30, Сьогодні

На Одещині ув’язнений виманив 20 тисяч гривень за неіснуючу автівку – йому загрожує ще три роки тюрми

На Одещині ув’язнений виманив 20 тисяч гривень за неіснуючу автівку – йому загрожує ще три роки тюрми

Чоловік який відбуває покарання за крадіжки, влаштував нову аферу, розмістивши оголошення про продаж позашляховика. В результаті він отримав завдаток у 20 тисяч гривень, а після ігнорував покупця.

Про це повідомили у поліції.

До п’яти років ув’язнення, присуджених минулого року, правопорушнику можуть додати ще три.

54-річний одесит звернувся в поліцію за місцем мешкання і повідомив, що став жертвою афериста. Заявник знайшов в одній із соціальних мереж оголошення про продаж за привабливою ціною автомобіля «Toyota Land Cruiser», зв’язався з продавцем і за його умовою перерахував йому на картку завдаток у сумі 20 тисяч гривень. Після цього покупець знову подзвонив продавцеві, щоб домовитися про зустріч, однак той вже не відповідав на дзвінки.

Поліцейські встановили, що зловмисник з Ізмаїльського району, і передали матеріали тамтешнім колегам. Вже працівники Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з оперативним відділом установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор» встановили, що до шахрайства причетний 34-річний чоловік, який минулого року був засуджений до п’яти років позбавлення волі за пограбування та крадіжки.

Ув’язнений, використовуючи мобільний телефон, розмістив в інтернеті оголошення про продаж позашляховика, якого насправді не мав. Фото він взяв з аналогічних оголошень, а в описі зазначив, що в автівці є незначні технічні несправності і через це ціна нижча за ринкову – всього 40 тисяч гривень.

Щойно «продавцеві» зателефонував потенційний покупець, він запевнив його, що не показуватиме автівку іншим охочим, якщо той перерахує аванс у розмірі половини вартості транспортного засобу. А отримавши гроші, почав ігнорувати дзвінки від потерпілого.

З камери, де зловмисник відбуває покарання, правоохоронці вилучили в якості речового доказу його мобільний телефон з інформацією, що підтверджує причетність до шахрайства.

Слідчий Ізмаїльського районного відділу поліції Валентин Янков розповів, що чоловіку повідомили про підозру за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно, правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.

На Одещині ув’язнений виманив 20 тисяч гривень за неіснуючу автівку – йому загрожує ще три роки тюрми, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...